Drie jongens betrokken bij diefstal fiets

donderdag 17 juli 2014

Veenendaal - Drie jongens van 17 jaar uit Veenendaal zijn woensdag 16 juli aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van een damesfiets. Het drietal werd voor onderzoek en verhoor naar het bureau overgebracht.

Medewerkers van Cameratoezicht zagen om 15.15 uur drie jongensdie interesse toonden voor gestalde fietsen op de Hoogstraat en gaven dezeverdachte situatie door aan agenten, die direct naar de Hoogstraat gingen. Opbeeld was verder te zien dat het drietal er met een damesfiets vandoor ging, nogvoordat de agenten ter plaatse waren. Toch lukte het de agenten om het drietalte achtervolgen en aan te houden. De meegenomen fiets werd bij de achtervolgingachtergelaten. De fiets werd, samen met het drietal, meegenomen naar hetpolitiebureau.

Van wie is de damesfiets?

De politie wil graag in kontakt komen met de eigenaar ofeigenares van de weggenomen damesfiets. De damesfiets stond niet op slot en erzat geen sleutel in het slot. Er is nog geen aangifte van diefstal van de fietsgedaan. Er werd een foto gemaakt van de fiets eneentweetgeplaatst met het verzoek aan de eigenaar of eigenares zich te meldenbij de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Opnemen verklaringen

Na het afnemen van een verhoor en het opnemen van deverklaringen werd een van de jongens in verzekering gesteld. De andere tweewerden in overleg met de hulpofficier van justitie in vrijheid gesteld, maarmoeten zich vermoedelijk weer melden op het politiebureau voor het afleggen vaneen aanvullende verklaring. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leersum | 112 alarmeringen Leersum | Goedkoop Tanken in Leersum | Supermarkten in Leersum | Weerbericht Leersum