Nog vier aanhoudingen in groot onderzoek

woensdag 17 april 2013

Rhenen - De politie heeft vorige week in verband met een grootschalig onderzoek naar hennep en witwassen bij woningen gezocht naar wapens en geld. Eerder werden al auto?s, boten en andere luxe goederen in beslag genomen. In dit onderzoek zijn inmiddels vijftien personen aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie over deaanwezigheid van wapens en geld, zochten agenten vorige week opnieuw bijwoningen aan de Middelbuurtseweg. Bij de zoeking troffen zij een grotehoeveelheid geld en een vuurwapen aan.

Grootschalig onderzoek

Na binnengekomen informatie startte de politie vorig jaar een grootschaligonderzoek naar hennep en witwassen. Op woensdagochtend 27 februari heeft eenarrestatieteam van de politie acht mannen aangehouden. Die dag werden twaalfpanden doorzocht. In verband met de verdenking van witwassen van crimineel geldheeft het onderzoeksteam toen onder meer luxe auto?s, dure sieraden entienduizenden euro?s in beslag genomen. Een week later werden nog drie mannenaangehouden.

Nog vier aanhoudingen

Dankzij onderzoek van het team rechercheurs, hielden agenten deafgelopen weken nog vier personen aan. Deze 56-jarige man uit Rhenen, een42-jarige vrouw uit Bussum, een 42-jarige man uit Veenendaal en een 50-jarigeman uit Leersum worden ook verdacht van de kweek en de handel in hennep, hetwitwassen van het daarmee verdiende geld en deelname aan een crimineleorganisatie. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen nietuit.

Inbeslagname

De politie nam de afgelopen weken ook nog drie jetski?s, eendure terreinwagen en een sportwagen in beslag.

Hennepkwekerijen

Eerder dit jaar werden op diverse locaties in Nederland meerderehennepkwekerijen in relatie tot dit onderzoek ontmanteld en vernietigd. Definancile recherche onderzoekt hoeveel geld is verdiend aan de kweek en handelin hennep.

Misdaad loont niet!

De overheid wil de crimineel daar raken waar het hem het meestepijn doet; in zijn portemonnee. Financieel gewin is vrijwel altijd het motiefvan criminelen. In dit onderzoek is het afpakken van waardevolle goederen eenmaatregel die laat zien dat misdaad niet loont. Daarnaast wil de politie hiermeelaten zien dat onaantastbaar gedrag niet geaccepteerd wordt.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leersum | 112 alarmeringen Leersum | Goedkoop Tanken in Leersum | Supermarkten in Leersum | Weerbericht Leersum